Συνταγή μελομακάρονα

Φτιάξαμε τη μισή δόση για 20-25 περίπου μικρά μελομακάρονα.
Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄ λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30΄ λεπτά

Συστατικά για ολόκληρη δόση ( περίπου 40 μικρά τεμάχια)
Για το ζυμάρι:
– 200γρ χυμός πορτοκαλιού
– 280γρ ελαιόλαδο
– 600γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
– 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα
– 1/4 κουτ. του γλυκού κανέλα
– 1 πρέζα γαρύφαλλο
– ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

Για το μέλωμα:
– Καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
– Μέλι Charisma

Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το χυμό του πορτοκαλιού και τη σόδα. Αφήνουμε να κάνουν την αντίδρασή τους και προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με το χέρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζοντας απαλά το ανακάτεμα με το χέρι μας από το κέντρο προς τα έξω, έτσι ώστε να μην «κορδώσει» η ζύμη μας.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρές στρογγυλές μπάλες και τις πιέζουμε με την παλάμη μας προς τα κάτω.
Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε μια λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC περίπου για 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα.
Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν.
Για το σιρόπι: ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα 2 φλυτζάνια μέλι Charisma και 2 φλυτζάνια νερό με 1 ξυλάκι κανέλα.
Σουρώνουμε το μαύρο αφρό και περιμένουμε δέκα λεπτά περίπου να δέσει το σιρόπι. Δεν θα γίνει εντελώς παχύρρευστο μιας και λείπει η ζάχαρη.
Tip: Φτιάξτε πρώτα το σιρόπι για να προλάβει να κρυώσει μέχρι να ετοιμαστούν τα μελομακάρονά και βουτήξτε τα για λίγα λεπτά μέσα. Ζεστά μελομακάρονα σε κρύο σιρόπι.
Τέλος ραντίζουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

Χρησιμοποιήστε το μέλι Charisma για υπέροχο αποτέλεσμα.

Προμηθευτείτε το από:

Ελλάδα 

Περιφερειακή Οδός Άρτας
Τ.Κ. 47132 | Άρτα
Tηλ. 26810 23010
Email: info@epirusfarm.gr

Γερμανία 

Vogelheimer Str. 129
45329 Essen Vogelheim
Tel.: 0201 – 34 64 80
E-mail: info@foodland-gmbh.de